Знаете ли, че с обикновена прахосмукачка не може да се почиства пепел? Тя е по-фина от домашния прах и ще съсипе филтъра на обикновената Ви прахосмукачка. Също така чистенето на камината или барбекюто с обикновена прахосмукачка може да е опасно занимание, попадайки в торбата на все още тлеещ въглен може да запали прахосмукачката Ви и да я съсипе напълно.

За това Karcher предлагат цяла серия специализирана на почистването на пепел – прахосмукачките AD и филтрите WD за пепел, както и специализираната прахосмукачка Karcher WD 3 Premium Fireplace Kit.

 

 

Ако вече имате прахосмукачка Karcher WD

Започваме с двата филтъра за пепел и тяхното предназначение. Като е важно да знаете, че те са подходящи само за хора, които вече имат мултифункционална прахосмукачка, защото не работят самостоятелно.

 

Филтър за пепел Karcher Basic WD  е идеалното решение, ако вече имате прахосмукачка Karcher. Филтърът НЕ МОЖЕ да се използва самостоятелно и е само за хора, които вече имат мултифункционална прахосмукачка от серията WD. Филтърът се състои от контейнер с вместимост от 20 литра и 1 метър гъвкав метален маркуч. Основният му плюс е това, че компонентите са изцяло метални и няма опасност да се запали. Предназначен е за почистване на камини, грилове и сауна печки с въглища. Отстранява с лекота и груби отпадъци и фини частици като пясък.

 

Вторият филтър е Karcher Premium и разликата му с Basic е в това, че има допълнителен вътрешен филтър. Отново като размери е идентичен с Basic модела. Също е важно да знаете, че това е филтър към прахосмукачка, така че е добре да имате прахосмукачка иначе няма да може да използвате филтъра самостоятелно.

 

Ако нямате прахосмукачка Karcher

Решението за тези, които нямат прахосмукачка Karcher е лесно. Вариант едно е да се сдобиете, с която и да е прахосмукачка от серията WD или да си вземете двете специализирани прахосмукачки от серията AD или WD Premium Fireplace Kit. Разликата между тях и другите модели е, че са с метални контейнери, а не с пластмасови.

 

Прахосмукачката за пепел Karcher AD 2 е модел от 2017 година. Като най-големият му плюс е автоматичното почистване на филтъра, само с натискането на един бутон. Прахосмукачката има филтър за груби замърсявания и плосък филтър за по-фините частици. Важно е да се знае, че и двата филтъра са пожароустойчиви. Капацитетът на мотора е 1200W, при консумирана мощност от едва 600 W. Като отговаря на последната директива от септември 2017 година за енергийна ефективност и нива на шум. При моделът AD 4 Premium имате допълнително смукателна тръба. Отлична енергийна ефективност и двойна филтрираща система, която пречиства въздуха и не позволява на фините прахови частици да попаднат във въздуха. Това е благодарение на плоския филтър и филтъра за изходящ въздух. 

 

Другият супер модел е комбинация от прахосмукачка и филтър - WD Premium Fireplace Kit, за съжаление е до изчерпване, защото моделът е спрян, така че трябва да сте бързи ако искате 2 в 1 мултифункционална прахосмукачка за почистване на камината тази зима. С този модел може да почиствате сухо и мокро + че имате филтър за пепел към комплекта.

 

Плюсът на прахосмукачките за почесване на пепел е, че имат приложение и през лятото и през зимата. Идеално решение за всеки дом, особено ако живеете в къща.

 

Цялата серия филтри и прахосмукачки за пепел може да намерите на vimax.bg